HO, HO, HO, se je glasilo na ta poseben dan v vrtcu. Obiskal nas je namreč stric Božiček in nam naredil veselje … tako zaposlenim, kot seveda otrokom in verjetno tudi staršem.

To jutro je bilo čarobno. Ko smo vstopili v vrtec so nas pričakale Božičkove sani in njegova kapica, ki ju je pozabil, ker je tako hitel. Takoj smo opazili, da se je v vrtcu ponoči nekaj dogajalo. Ob čudoviti praznični glasbi, ki je odmevala po celotnem vrtcu, smo opazili čudovite pravljične stopinje – snežni prah, ki ga je Božiček pustil za seboj. Stopinje so nas vodile do svoje igralnice, ko pa smo vstopili v igralnico pa  je sledilo veliko presenečenjeeeee… BOŽIČKOVO DARILOOOO…..

This image has an empty alt attribute; its file name is slika.png

Ker smo bili Božičkovega presenečenja tako veseli, smo Božičku v zahvalo otroci narisali čudovite risbice, mu spekli piškote in pripravili mleko, da se je malo tudi okrepčal po tako zelo dolgi poti.

Res se veselimo naslednjega leta, saj smo prepričani, da nas bo Božiček spet obiskal in nam pričaral tako pravljično doživetje kot smo ga doživeli letošnje leto.

Kolektiv vrtca Rovte želi vsem otrokom in staršem lepe praznike, veliko pravljičnih trenutkov in vse lepo v letu 2022.

            Zapisala: Renata Treven