Vsako leto se pustni čas v vrtcu Rovte razvije v pravo veselico, kjer se otroci in vzgojitelji združijo v barvitosti in ustvarjalnosti. Letošnje pustovanje ni bilo nič manj kot čudovito, saj so se otroci in vzgojitelji pustnega duha lotili s polno mero navdušenja.

Zgodnje jutro je v vrtcu Rovte zaznamovalo priprave na pustno rajanje, ki se je odvijalo v telovadnici. Otroci so že od zgodnjih ur nestrpno pričakovali dogajanje, medtem ko so vzgojiteljice skrbno pripravljale prizorišče in okrasile vrtec. In ko so se vrata telovadnice odprla, je bilo jasno, da bo to nepozabno doživetje.

Rajanje se je začelo s pustno povorko, kjer so otroci in vzgojitelji s svojimi čudovitimi pustnimi kostumi zasijali v vsej svoji ustvarjalnosti. Od princesk do superjunakov, živali in pravljičnih bitij – vsak je našel svoj edinstveni pustni lik. Neizmerno veselje in smeh so napolnili telovadnico, ko so se otroci sprehajali po pisti, ponosno pokazali svoje kostume in pozdravljali navdušene prijatelje.

Posebno presenečenje so pripravile tudi vzgojiteljice, ki so se našemile v barvice. Barvite in igrive kostume so ustvarile s pomočjo domišljije in ustvarjalnosti, s čimer so dodale piko na i že tako čarobnemu dogodku. Otroci so bili nad njihovimi kostumi navdušeni in so z njimi z veseljem zaplesali.

Po razburljivem rajanju v telovadnici se je dogajanje preselilo na ulice vasi Rovte, kjer so se starejši otroci vrtca odpravili na sprehod. Obkroženi s prijatelji so se zabavali ob pustnih maskah in oblačilih. To je bila priložnost, da se še bolj povežejo in ustvarijo spomine, ki jih bodo nosili v srcih še dolgo po koncu pustnega rajanja.

Pustovanje v Vrtcu Rovte je tako enkratno doživetje, ki združuje ustvarjalnost, veselje in skupnostni duh. Ob tem dogodku se otroci ne le zabavajo, ampak tudi razvijajo svojo domišljijo, ustvarjalnost in medsebojne odnose. In ko se pustno rajanje konča, ostanejo v srcih vseh udeležencev nepozabni spomini na čaroben dan, poln smeha, zabave in pustne čarovnije.

Zapisala: Tia Burjek